Opleiding

Opleiding Qigong Tuina therapeut

Amien HoQigong Tuina is één van de Traditionele Chinese Geneeswijzen, naast acupunctuur en Chinese kruiden. Het is een therapeutische natuurgeneeswijze bestaande uit Chinese therapeutische massage en het toepassen van interne energie (Wai Qi) om specifieke lichamelijke klachten te verhelpen. Qigong Tuina therapie is een specialisatie opleiding, zeer geschikt voor therapeuten die verdieping zoeken in hun massagetechnieken.Qigong Tuina was in eerste instantie één behandelwijze. In de loop der jaren heeft men Qigong en Tuina losgekoppeld. Uit ervaring is echter gebleken dat de combinatie van Tuina met Qigong effectiever is dan Tuina zonder Qigong. Vandaar dat het Wújí Instituut dit als één behandelwijze aanbiedt. Na afronding van opleiding ben je Qigong-therapeut en Qigong-leraar van de drie vormen die in het eerste jaar geleerd zijn.

Indeling opleiding

De parttime opleiding duurt twee jaar en de voertaal is Nederlands. Maximaal 10 deelnemers.

Toelatingseisen: De opleiding is voor iedereen met een goede motivatie en intentie toegankelijk. Het hebben van een basis- of hoofdvakopleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde of basiskennis Westerse Geneeskunde is een pre. Voor therapeuten die deze opleidingen hebben afgerond is het een specialisatie.
Data Start 2-jaarlijks in september 2017
Cursusdagen/lestijden: Zaterdagmiddag 14:00-17:00
Kosten: € 2150,- per studiejaar inclusief syllabus, inclusief 21% BTW.
Massagekussen: € 25,-
Locatie: Ontmoetingscentrum De Meent Kamer 5
Adres: Orion 3 1188AM in Amstelveen
Omvang: Studieduur deel één: Qigong instructeur
Studieduur deel twee: Qigong therapeut: 1 jaar (uitsluitend mogelijk na voltooiing van deel één)
Contacturen: Eerste jaar: 130 uren
Tweede jaar: 110 uren
Groepsgrootte: Maximaal 8 personen
Accreditatie: Nascholingen Zhong geaccrediteerd
Certificaat na 1e jaar: Qigong instructeur
Diploma na 2e jaar: Qigong Tuina therapeut (Basis)

 

Modules en tijdsplanning eerste jaar

Als therapeut moet je eerst ervoor zorgen dat je eigen gezondheid in balans is, voordat je andere mensen kunt of gaat behandelen. Dit leer je het in het eerste jaar. Daarnaast leer je de basis Tuina technieken, zodat je in de toekomst alsnog het tweede jaar kunt instromen voor de Qigong Tuina opleiding. Bij het succesvol afronden van je eerste jaar, ontvang je een certificaat en mag je les geven in de 3 geleerde vormen van het eerste jaar. 1e jaar uren per week weergegeven:
Module 1:   Theorie Qigong
Module 2: Tuina (Massage) technieken
Module 3: Wu Sh